vissza nem térítendő állami támogatások 2018/2019

2014. december 28. 20:49 - szlenges

vissza nem térítendő állami támogatások 2015

 

Vissza nem térítendő állami támogatások 2015 évben !

 

 

EU-s pályázat

A kapható, maximális vissza nem térítendő támogatás értéke 10 millió forint. A beruházás 45%-t vissza nem térítendő támogatásként fizeti ki az EU, és az előírás szerint a támogatással megegyező mértékű kedvezményes mikrohitelt is fel kell venni a beruházáshoz (ez később egy összegben is visszafizethető). A beruházás önrésze tehát 10%. Egy példa a fenti számokra: 

20 millió forintos beruházás esetén, a vállalkozásnak 2 millió forintot kell saját forrásból finanszíroznia. 9 milliót kap az EU-tól, és további 9 milliót kedvezményes hitelként vesz fel.

FIGYELEM! Ez a pályázat jelenleg nem elérhető!

Ki kaphat ilyen támogatást?

Ebben a mikrohitel konstrukcióban azok a beruházások támogathatóak, amelyek nem Budapesten és nem Pest megyében valósulnak meg.

Mire vehető fel a mikrohitel?

A mikrohitelek célja a vállalkozások beruházásainak támogatása, ösztönzése, így például gépeket, termelőeszközöket lehet eben a konstrukcióban vásárolni. Sok vállalkozás székhely (azaz lakás) vásárlására fordítja ezt a támogatást, ami a jelenlegi szabályozás szerint megengedett.

Mennyibe kerül?

A pályázatírás és a hitelkérelem során több költség is felmerül. A lenti összegek csat tájékoztató jellegűek, azok pontos értéke szolgáltatótól, illetve a beruházás nagyságrendjétől függenek:

  • hitelszerződés díja: kb. 50.000 Ft
  • közjegyzői díj: kb. 40.000 Ft (közjegyzőtől függ)
  • értékbecslés: kb. 35.000 Ft (értékbecslőnként eltérő lehet)
  • ügyvédi díj az adásvételhez: : kb. 30.000 (az ügyvéddel történő megegyezés függvénye)
  • NAV, Önkorm igazolások díjai: kb. 10.000 Ft
  • Földhivatali eljárási illetékek kb. 15.0000 Ft
  • Pályázatírás díja: a vissza nem térítendő támogatásnak 3-6 %-a

Példa: Egy 20 milliós projekt esetében a vissza nem térítendő támogatás 9 millió Ft, és tegyük fel, hogy a pályázatírás díja 5%, azaz 450,000 Ft). A fentiek alapján a projekt teljes költsége 630,000 Ft, tehát a vállalkozásnál maradó támogatás értéke: 8,370,000 Ft.

Mennyi idő alatt kapom meg a pénzt?

A teljes projekt átfutásának időtartama kb. fél év, tehát ha ma elkezdi a hitelkérelem, és a pályázat intézését, akkor kb. fél év múlva lesz a számláján a támogatás összege.

Első lépésként azt javasoljuk, hogy végezzen egy előszűrést, ami során a hitelt folyósító pénzügyi szolgáltató egy gyors ellenőrzést végez, hogy cége várhatóan megkapja-e a hitelt. Ennek az átfutása 2 nap, és érdemes ezzel kezdeni, hogy minél előbb kiderüljön, hogy van-e valami kizáró ok.

Milyen fedezetet kell adnom a hitelhez?

Fedezetek köre: ingatlan, eszköz, óvadéki betét, bankgarancia, értékpapír.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palyaz.blog.hu/api/trackback/id/tr617018021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
vissza nem térítendő állami támogatások 2018/2019