vissza nem térítendő állami támogatások lakásfelújítás 2022

2019. december 14. 22:33 - szlenges

Otthon melege program 2020

Otthon melege program 2020 - Feltételek

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24 és 2020 március 31 között - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ami az egyik legpazarlóbb megoldás. Az Otthon melege program alprogramjának keretében okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10-50 százaléka lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint

- ismertette Kaderják Péter.

Az Otthon melege program célja a magántulajdonban lévő lakóépületek és háztartások energetikai korszerűsítésének ösztönzése, vissza nem térítendő támogatások biztosítása, illetve a háztartások rezsikiadásainak csökkentése

- hangsúlyozta Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Kaderják Péter kiemelte azt is, hogy az okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztését és a radiátorok cseréjét segítő pályázat egyben azt a célt is szolgálja, hogy lehetővé tegyék a régi fűtési rendszerrel működő távfűtéses épületek lakásaiban a hőfelhasználás szabályozását, és ezzel a távhőszámlák összegének csökkentését. Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy csak a hőfelhasználás szabályozásának lehetővé tételével mintegy 10 százalékkal csökkenthető a fogyasztás.

Weingartner Balázs kifejtette, hogy a legnagyobb károsanyag, illetve széndioxid kibocsátást a lakossági energiafelhasználás és a közlekedési ágazat okozza, így az energia- és klímapolitikai célok elérésénél ezek a területek középpontban vannak.

A 2014-ben indított Otthon melege program eddigi intézkedései a lakóépületek és a háztartások energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiát hasznosító rendszerek telepítésére irányultak. Az államtitkár példaként említette a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszerek korszerűsítését, a lakóépületek komplex energetikai korszerűsítését, valamint a háztartási nagygépek cseréjét.

Eddig 36 milliárd forint kormányzati támogatást kaptak a pályázók, több mint 300 ezer háztartást érintettek az energetikai korszerűsítések, amivel évi 300 millió kilowattóra lakossági energia-megtakarítást és évi 130 ezer tonna széndioxid-kibocsátás csökkenést lehetett elérni. A lakosságnál megtakarított rezsi meghaladja az egymilliárd forintot évente.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a földgázüzemű konvektorok cseréjére kiírt pályázat még nyitva van, augusztus 30-ig lehet jelentkezni. A pályázatok az NFSI honlapján érhetők el.

Döntés a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2019. évi támogatása" (FV-II-19) tárgyában kiírt pályázati kategóriában

Örömmel értesítjük a tisztelt Pályázókat, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghozta döntését a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2019. évi támogatása" tárgyában kiírt (FV-II-19 azonosítószámú) pályázati kategóriában.

Az FV-II-19 kódjelű pályázatra beérkezett 16 darab érvényes pályázatból a Innovációs és Technológiai Minisztérium 13 darab pályázatot részesített támogatásban, összesen 22.717.000,- Ft értékben.

A támogatási döntésről, a szerződéskötés feltételeiről és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejéről, módjáról a pályázat kezelő szerve, az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. értesítést küld minden pályázónak. A nyertes pályázóknak programjuk megvalósításához eredményes munkát kívánunk!

A Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. nyílt pályázatot hirdet a Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatására annak érdekében, hogy az oktatásban a rendelkezésükre álló eszközökkel a fogyasztóvédelmet széles társadalmi alapokra helyezzék, kialakítsák, erősítsék és terjesszék az általános- és középiskolások körében a tudatos fogyasztói magatartást.

A pályázat célja

A pályázat célja a fogyasztói tudatosság növelésére irányuló tevékenységet folytató egyesületek támogatása, annak érdekében, hogy fogyasztóvédelmi programokat valósítsanak meg az ITM Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázatán nyert, vagy arra pályázó iskolákkal együtt, elősegítve egyúttal a fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezetek körének bővítését és a helyi egyesületek támogatása révén a helyi közösségek megerősítését.
A pályázat az egyesületek alábbi programok szervezésére irányuló tevékenységének támogatását célozza:

  1. innovatív módszerek bevezetése a fogyasztói tudatosságra nevelésben, gyakorlati fogyasztóvédelmi esetek végig vezetése, esettanulmányok
  2. fogyasztóbarát vállalkozási szemlélet és fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlati bemutatása, ideértve nagyvállalatok és helyben működő kisebb vállalkozások látogatását is
  3. együttműködés legalább két másik, a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet elnyert, vagy arra pályázó iskolával (a címet elnyert intézmények nevét az útmutató 2. sz. melléklete tartalmazza), amely közös, fogyasztóvédelmi területeket magában foglaló programok megvalósítását jelenti
  4. a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése érdekében vetélkedők, iskolán belüli pályázatok szervezése
  5. a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése érdekében célzott tanórák szervezése
  6. az oktatási tevékenységhez háttéranyagok és kiadványok készítése
  7. az oktatási tematika összeállítása során az e-kereskedelemmel összefüggő fogyasztóvédelmi témakör kiemelt kezeléseA pályázó a fentieken kívül más, fogyasztói tudatossággal összefüggő tevékenységet is megvalósíthat az iskola diákjai számára.
A pályázat a fenti programokra együttesen és külön az egyes programokra is benyújtható.

A pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében azok a magyarországi és határon túli székhelyű, regionális, illetve helyi egyesületek vehetnek részt, amelyeknek célja a fogyasztók érdekeinek védelme, alapszabályuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják.
Amennyiben olyan magyarországi vagy határon túli székhelyű egyesület nyújt be pályázatot, amelynek alapszabályában nem szerepel fogyasztóvédelmi tevékenység a céljai között, úgy a pályázónak a pályázat beadásakor nyilatkoznia kell arról, hogy működése során fogyasztói tudatosság növelését célzó tevékenységet is végez

A rendelkezésre álló keretösszeg:

22 717 000 Ft., azaz azaz huszonkettőmillió-hétszáztizenhétezer forint.

Támogatási időszak:

A pályázó által a pályázatban megjelölt, 2019. június 1. és 2020. május 31. közé eső időszak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. szeptember 30.

Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelynek postai feladási dátuma legkésőbb 2019. szeptember 30.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2019. december

Pályázattal kapcsolatos további információk:

Telefonszám: (06-70) 905-8424
hétfő-csütörtök: 8:00-16:00; péntek: 8:00-14:00
E-mail: szakmai kérdések esetén: fv@nfsi.hu

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palyaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2615352726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
vissza nem térítendő állami támogatások lakásfelújítás 2022
süti beállítások módosítása