vissza nem térítendő állami támogatások lakásfelújítás 2022

2015. január 29. 13:29 - szlenges

Pályázatok magánszemélyeknek 2016/2017

Pályázatok - támogatások magánszemélyeknek 2016/2017 - Fürdőjegy - Nagyon komoly érdeklődés van a nyugdíjasok részéről a fürdőjegy-pályázat iránt, pontosan erre felkészülve az alapítvány 30 százalékkal megemelte a keretösszeget- mondta el Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke.

További információk a pályázatról itt

Pályázni idén is csak elektronikus formában lehet az erzsebetprogram.hu honlapon. Gyöngyösön vannak olyan idősek, akiknek nem okoz problémát az interneten tájékozódni, mások azonban gyakran a helyi könyvtár dolgozóinak segítségét kérik ilyen esetekben.

A programban azok az öregségi ellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött idősek vehetnek részt, akiknek rendszeres, havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. Az idősek 2500 forint befizetésével, akár 33 alkalmas belépőt is kaphatnak.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghirdette a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve 5 000 forinttal megnöveli a konstrukcióban igényelhető támogatás összegét és további 107 millió forinttal növeli a pályázati keretösszeget. E módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

További információk itt találhatóak

Ennek megfelelően a vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50%-a, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 30.000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 40.000 forint háztartási nagygépenként.

 

Fiatal gazdálkodók támogatása 2015/2016 - A fiatal gazdálkodók induló támogatása 40 év alatti kezdő gazdálkodók számára biztosít jövedelempótló támogatást a pályázat 5 éve alatt, ez idő alatt kell életképes mezőgazdasági üzemet kialakítaniuk. Üzemmérettől függően az alábbi összegekre lehet pályázni.

További pályázati információk itt találhatóak

Vállalt üzemméret (EUME) Támogatási összeg (€)
4-7 20000
7-10 30000
10< 40000

A pályázati anyagban, 5 éves időszakra szóló üzleti és pénzügyi tervet kell benyújtani, amiben a pályázó leírja elképzeléseit, terveit.

A nyertes pályázónak egyéni vállalkozóként kell irányítania gazdaságát, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felé éves monitoring jelentésekkel kell igazolni az adott évi (pénzügyi és üzemméretbeli) vállalások teljesülését.

 

Új Széchenyi Hitel Programok - További információk itt

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk Önöknek az Új Széchenyi Hitel Program keretében nyújtott mikrohitel igénylési folyamatát. A gördülékeny ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy az igénylése során folyamatosan tartsák a kapcsolatot a Baranya Megyei Vállalkozói Központ munkatársaival.


  • fejlesztési, forgóeszköz-vásárlási koncepciók átgondolása,
  • személyes tájékoztatás és tanácsadás kérése a Baranya Megyei Vállalkozói Központ pécsi irodájában,
  • fejlesztési, forgóeszköz-vásárlási koncepciók kialakítása,
  • jogosultsági feltételek részletes ellenőrzése,
  • a mikrohitel igényléséhez szükséges dokumentumok letöltése, beszerzése,
  • egyeztetés a fedezetként felajánlott ingatlan értékeléséről a kijelölt értékbecslővel (kizárólag felépítménnyel rendelkező ingatlanok esetén szükséges),
  • Üzleti terv kitöltése számítógéppel,
  • hiteligénylés benyújtása (személyesen),
  • esetleges hiánypótlások leadása,
  • a beadott mikrohitel igénylések elbírálása,
  • értesítés a döntésről, illetve a további teendőkről.

Az igényléshez szükséges dokumentumok

Mikrohitel tájékoztató

Tájékoztató az Új Széchenyi Hitel Program keretében nyújtott mikrohitel feltételeiről, kondícióiról (jogosultsági feltételek, biztosítékok, kamat, futamidő, stb.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palyaz.blog.hu/api/trackback/id/tr867120851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
vissza nem térítendő állami támogatások lakásfelújítás 2022
süti beállítások módosítása